firmasos.pl podatki, finanse,
kredyty i giełda

35204
22074
Zamknij

Czy chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych odpowiedziach na wskazany przez Ciebie adres e-mail?

TAK NIE
Zamknij

Czy chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych odpowiedziach na wskazany przez Ciebie adres e-mail?

Kategoria: Zakładanie firmy
Odpowiedzi: 65
[04.03.15, 10:27]

Gastronomia

Czy sa tutaj może osoby specjalizujące się w biznesach gastronomicznych?

Najlepsza odpowiedź

gość [28.04.15, 15:27]
gość
Słuchajcie, ja też zaczynam przygodę z gastronomią. Powiedzcie mi proszę, jak rozwiązujecie kwestię rezerwacji? Używacie jakiegoś systemu, a może piszecie na kartce?
Tylko profesjonalny system, nie ma lepszej opcji. Ja polecam Booking Please.

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • gość [06.03.15, 14:06]
    Co potrzeba? :)
  • gość [09.03.15, 10:18]
    Rozpoczynam własną karierę w gastronomii. Skończyłem odpowiednie szkolenia, szkoły. Chciałbym otworzyć coś swojego. Zastanawiam się czy masz może jakieś rady na początek? Czy są jakieś rzeczy, o których warto pamiętać? Jak wyglądał początek u Ciebie? Czy mialeś/ miałaś jakiegoś mentora w tej dziedzinie?
  • gość [09.03.15, 10:28]
    Wiesz co, na początku dobrze jest mieć właśnie pod ręką kogoś kto działa już od dawna w gastronomii. Pytanie też jakie ty masz doświadczenie w samej pracy i czy takie doświadczenie posiadasz. Jesli nie masz takiego doświadczenia ani osoby, która moglaby ci pomóc, warto jest skorzystać z oferty firm, które pomagają w takich sytuacjach. W moim przypadku właśnie tak było i cały początek ogarnęło mi KGC Consulting. Byli ze mną pierwsze miesiące i to znacznie uprościło mi ogarnięcie biznesu.
  • gość [24.03.15, 10:38]
    ja prowadzę tego typu biznes od niedawna, sprzęt gastronomiczny taki jak np. linie do bułek, chleba zamówiłem u www.guztech.com.pl/ biznes ogólnie się dobrze kręci
  • gość [25.03.15, 12:02]
    Zaczynając jakikolwiek biznes gastronomiczny trzeba pamiętać, żeby podjąć współpracę z serwisem, który będzie odbierał zużyty olej gastronomiczny, np. http://www.euro-eko-polska.pl/. To bardzo ważna sprawa.
  • gość [01.04.15, 03:42]
    nie wiem czego dokładnie potrzebujesz, ale mogę podać Ci dobry namiar na firmę, która robię różnego rodzaju etykiety, np. etykiety na roli www.atriapolska.pl/
  • gość [01.04.15, 05:13]
    a przyprawy, sól spożywczą można tanio zamówić u www.sol-polska.pl/ trzeba zbierać przydatne namiary :)
  • sylwia [07.04.15, 10:40]
    koszt wyposażenia restauracji na pewno jest duży. Sam lokal i jego wyposażenie to duży koszt. W firmie Frigo System www.frigosystem.com.pl kupisz kompletne wyposażenie kuchni restauracyjne w meble, sprzęt AGD- lodówki, lady chłodnicze, zmywarki, wyciągi kuchenne, oraz piece do pizzy, ekspresy do kawy, zaparzacze i wiele innych Oni oferują markowy sprzęt.
  • gość [15.04.15, 08:48]
    Jeśli otwierasz gastronomię niestety ale będziesz musiał teraz pamiętać o 1000 spraw. Począwszy od dostaw, pracowników, wyposażeniu, reklamie itd. Jest to ciężki kawałek chleba, ja kiedyś zostałem upomniany za brak fartuchów dla obsługi kuchennej, od tamtej pory kupuje je w http://www.dydona.pl/.
  • gość [21.04.15, 20:37]
    Otwierajac lokal warto tez żeby ogarnął kontakt z firma zajmujaca się utylizacja odpadami żywności. Ze swojej strony mogę polecic ci firme http://www.nowista.pl/, sa naprawde solidni
  • gość [23.04.15, 16:54]
    Słuchajcie, ja też zaczynam przygodę z gastronomią. Powiedzcie mi proszę, jak rozwiązujecie kwestię rezerwacji? Używacie jakiegoś systemu, a może piszecie na kartce?
  • najlepsza gość [28.04.15, 15:27]
    gość
    Słuchajcie, ja też zaczynam przygodę z gastronomią. Powiedzcie mi proszę, jak rozwiązujecie kwestię rezerwacji? Używacie jakiegoś systemu, a może piszecie na kartce?
    Tylko profesjonalny system, nie ma lepszej opcji. Ja polecam Booking Please.
    [autor="gość"] Słuchajcie, ja też zaczynam przygodę z gastronomią. Powiedzcie mi proszę, jak rozwiązujecie kwestię rezerwacji? Używacie jakiegoś systemu, a może piszecie na kartce? [/autor] Tylko profesjonalny system, nie ma lepszej opcji. Ja polecam Booking Please.
  • gość [22.05.15, 00:18]
    Ja mam pizzerie. Ze swojej strony mogę zdecydowanie polecic ci piece do pizzy z http://wachtel.pl/, nie maja sobie rownych! :)
  • hanka_anka [22.05.15, 15:11]
    Hej, jakie zastosowalibyscie ogrzewanie do lokalu gastronomicznego? Moja kumpela namawia mnie na gaz płynny, bo wyczytała na www.gal-gaz.pl ze to jedno z lepszych rozwiązan. A co wy na to? bede wdzieczna za opinie!
  • gość [25.05.15, 12:29]
    W przypadku każdego rodzaju biznesu nie można zapomniec o zabezpieczeniu praw autorskich firmy. Ja ze swojej strony mogę polecic firme http://poraj.com/, zajmuja się ochrona znakow towarow, sa naprawde profesjonalni
  • gość [25.05.15, 13:31]
    Na pewno powinienes zadbac tez o profesjonalne wyposażenie restauracji. Sam prowadze gabinet lekarski i wiem jak wazny jest profesjonalny sprzet. Osobiscie zaopatrywałem się w http://www.inmed.pl/, moi pacjenci bardzo sobie chwala standard gabinetu
  • moris [25.05.15, 22:55]
    moj wujek ma lokla gastronomiczny, z tego co wiem, to zaopatruje sie miedzy innymi w www.vipak.pl/?nasza-oferta,29 ,- folie termokurczliwe w takiej branzy są niezbedne;)
  • irminna [26.05.15, 00:26]
    Jakie macie pomysly na sprawną i szybką promocje takiego lokalu gastronomicznego? Co sądzicie o zleceniu nakręcenia video promującego lokal? Widzialam,że np . www.imperiafilm.com/ sie tym zajmuje i wlasnie sie na tą opcją zastanawiam...
  • jonaszzz [28.05.15, 15:39]
    Video to fajny pomysł:) A ja mam troche inne pytanko - jak sie zapatrujecie na księgowość w takim biznesie? Lepiej wspolpracowac z biurem rachunkowym czy z indywidualną księgową?
  • ruga23 [28.05.15, 15:49]
    Ja stawiam na biuro rachunkowe, jakos mam wieksze zaufanie i pewnosc ze wszystko robią tak jak powinni. Mnie obsługuje www.audit-sycom.pl/ , sprawdzona i profesjonalna ekipa.

Dodaj odpowiedź

Odpowiada:
avatar gościa

:)
Informacje zwiń
     
Rozwiń